Rabobank: Ken je klant, soms is er meer aan de hand

De kranten staan er vol mee: berichten over banken die betrokken raken bij enorme witwasschandalen, het financieren van terrorisme of andere frauduleuze zaken. De boetes zijn niet mals en de banken worden steeds vaker aangesproken op hun rol van poortwachter.

Goede kennis van de klant is de sleutel tot succes. Daarom investeert de Rabobank flink in het vakgebied Customer Due Diligence. De bank heeft inmiddels tientallen CDD Expert Centers door heel Nederland, maar nog te weinig mensen om deze te bemannen.

De campagne

Een goede CDD analist heeft een onderzoekend karakter en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, daar spreken we potentiële kandidaten op aan. We presenteren echte (geanonimiseerde) dossiers als opbouwende verhalen die je stukje voor stukje dichter bij de oplossing brengen. Prikkelend en uitdagend.

Gouden kans of witte was?

Kledingzaak of dekmantel?

De dossiers werden verspreid via social media en verzameld op de website. Welkom in de online Witwasstraat!

De campagne is later aangevuld met videoportretten van medewerkers die bevlogen vertellen over hun vak. Alle content staat, samen met de vacatures, op Rabobank.jobs, waar de uiteindelijke conversie plaatsvindt: kandidaten die solliciteren.

Mijn rol: concept en copy.