Winkelen

De valsheid van de verkoper droop uit zijn toch al vettige haar dat met een halve pot van de goedkoopste gel over zijn schrale, schurfterige schedel zat gelijmd, in een ijdele poging met dat plakkaat zijn door vitaminetekort veroorzaakte huidschilfers te maskeren. 
Hij sliste glibberige salespraatjes, vermengd met spatjes speeksel die deden vermoeden dat hij nog een beetje genoot van de tussen zijn geelbruine tanden achtergebleven restjes boterham met dubbeldik leverworst die hij vlak voor mijn komst nog in zijn mond had gepropt. 
Zweetdruppels parelden op zijn bovenlip en de aders op zijn slapen klopten van opgekropte drang om een deal te sluiten, in hetzelfde ritme als zijn stinkende ademhaling die zijn vadsige bierbuik zo ver deed opbollen dat de knoopjes van zijn overhemd bijna bezweken onder de spanning.