Milieudefensie: Draw the line

Miljoenen mensen zijn  voor hun levensonderhoud afhankelijk van het regenwoud. Bovendien zijn deze eeuwenoude bossen de longen van onze aarde en een thuis voor vele dieren en planten.

Helaas moet steeds meer tropisch bos plaatsmaken voor enorme palmolieplantages. Milieudefensie roept heel Nederland op om samen een statement te maken: tot hier en niet verder. Met een petitie en actiesite vragen ze de Europese politiek om strengere regelgeving in te voeren voor palmolieproducenten.

Mijn rol: concept en copy.

Campagnepagina trekdegrens.nl

De website vormde het hart van de campagne. Om de impact van palmolieproductie te visualiseren, gaf een teller aan hoeveel bomen er per seconde dat je op de site bent, sneuvelen ten koste van het regenwoud. Door zelf de grens te trekken ‘stop’ je deze ontwikkeling, maar om er écht wat aan te doen moet je natuurlijk eerst de petitie tekenen.

De campagnepagina was gevuld met een animatievideo over palmolieproductie, verhalen van mensen die direct afhankelijk zijn van het regenwoud en de petitie zelf.

De campagne werd aangejaagd op Facebook, Instagram en via diverse print media.